27 dec 2022 - Curţi de Apel

Niculae Badalau ramane in arest preventiv. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au respins contestatia

Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins, marţi, contestaţia depusă împotriva deciziei Tribunalului Giurgiu, prin care s-a decis plasarea acestuia în arest preventiv.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, marti, contestatia lui Badalau la arestarea preventiva decisa de Tribunalul Giurgiu, astfel ca ramane in spatele gratiilor.

,,In baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestatiile formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie si contestatorul inculpat Badalau Niculae impotriva incheierii din camera de consiliu din data de 20.12.2022 a judecatorului de camera preliminara din cadrul Tribunalului Giurgiu-Sectia Penala", se arata in minuta deciziei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

Niculae Badalau este acuzat de procurorii DNA de dare de mita in forma continuata si trafic de influenta. Conform procurorilor, in datele de 9 august 2022 si 19 noiembrie 2022, Badalau i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societati administrate de o ruda a acestuia, lasand sa se creada ca are influenta asupra unei persoane din conducerea Companiei Nationale de Investitii (CNI), pe care ar fi promis ca o va determina sa asigure finantarea a doua proiecte depuse la aceasta institutie de catre primaria respectiva.

,,In perioada 2021-2022, in contextul derularii unui contract pe care aceeasi primarie il avea incheiat cu aceeasi societate comerciala, privind <Infiintare retea de alimentare cu apa...>, inculpatul Badalau Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate in prezenta cauza, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca in schimb acesta sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme. In acelasi context, dupa ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Badalau Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului mentionat mai sus (4.903.959,97 lei fara TVA), dar si dintr-un viitor contract a carui atribuire urma sa o obtina pentru aceeasi firma de la primaria respectiva, in data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiasi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentand o parte din suma de bani promisa", arata procurorii.

In total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totala de 170.000 euro, ce reprezinta procentul de 7% din valoarea celor doua contracte.

Sursa : www.mediafax.ro