02 nov 2018 - Curţi de Apel

Lazar atacă in instanta procedura de revocare declansata de ministrul Justitiei. Cererea, depusa la Curtea de Apel Alba

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Tot vineri, procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

Procurorul general, Augustin Lazar, a depus, vineri, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din functie, declansata de catre ministrul Justitiei. Ceererea de suspendare a fost depusa la Curtea de Apel Alba, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, in paralel, Lazar a depus si la Ministerul Justitiei o plangere prealabila impotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat saptamana trecuta.

De altfel, ministrul Justitiei, Tudorel Toader a subliniat joi ca motivele de eventuala nelegalitate a procedurii de revocare a lui Augustin Lazar pot fi gasite in decizia CCR numarul 358.

,,In decizia Curtii Constitutionale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuala nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageti concluzia. Nu pot raspunde eu. Sunt multi experti in tara asta", a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, intrebat cu privire la intentia lui Lazar de a actiona conform procedurilor legale in cazul revocarii sale.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar a fost declansata de catre ministrul Tudorel Toader in 24 octombrie.

Sursa : www.mediafax.ro