30 oct 2020 - Curţi de Apel

,,Lantul memoriei", de la Curtea de Apel Bucuresti la Clubul Colectiv, la 5 ani de la tragedia in urma careia 65 de oameni au murit si nimeni nu a fost pedepsit

Zeci de oameni cu candele în mâini au format, vineri seara, „lanţul memoriei”, de la Clubul Colectiv până la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a marca cinci ani de la momentul tragediei din „Clubul morţii”, în urma căreia 65 de oameni au murit şi nimeni nu a fost pedepsit.

Rudele victimelor, prieteni sau oameni simpli care nu au putut uita tragedia care a indoliat Romania in urma cu cinci ani au venit, vineri seara, cu candele in maini, si au format un lant uman de la Curtea de Apel Bucuresti pana la Clubul Colectiv.

Pe drumul lor de la Curtea de Apel Bucuresti spre Clubul Colectiv, oamenii au purtat pe brate tablouri cu chipurile celor care au murit in ,,clubul groazei" si au parcurs distanta in tacere, pe o ploaie marunta.

In fata fostului club s-a format un adevarat altar, unde au fost lumanari, fotografii si flori pentru tinerii care si-au pierdut viata in clubul din Bucuresti.

Toti cei care au participat la comemorarea victimelor din Clubul Colectiv au purtat masti de protectie si au respectat distantarea, asa cum impune legislatia in vigoare.

In 30 octombrie 2020 se implinesc 5 ani de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv. In urma incendiului, au murit la fata locului 26 de persoane, iar apoi multi dintre ranitii internati, numarul victimelor ajungand atunci la 64. Printre cei care si-au pierdut viata in urma tragediei erau artisti, fotografi, jurnalisti, olimpici si studenti. Ulterior, la un si 9 luni dupa tragedie, un alt tanar a murit, ridicand bilantul total la 65.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis va promulga legea prin care statul roman deconteaza pe viata tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv.

Anul 2020 este primul an in care se comemoreaza tragedia, 30 octombrie fiind decretata ,,Ziua pacientului cu arsuri".

Sursa : www.mediafax.ro