09 iul 2019 - Curţi de Apel

Ilie Nastase ramane condamnat definitiv. CAB i-a respins apelul de reducere a pedepsei

Ilie Năstase rămâne cu pedeapsa de 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis menţinerea deciziei din prima instanţă, soluţia de marţi fiind, astfel, definitivă.

,,Respinge ca nefondate apelurile declarate de apelantul - inculpat NASTASE ILIE si de apelantul PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA SECTOR 1 BUCURESTI impotriva sentintei penale nr.145/27.02.2019 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti. Definitiva", se arata in minuta magistratilor Curtii de Apel Bucuresti.

Solutia arata ca magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut pedeapsa din prima instanta.

Ilie Nastase a fost condamnat, in februarie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la 9 luni si 10 zile de inchisoare cu amanare, cu termen de supraveghere de 2 ani.

La judecarea apelului, Ilie Nastase a cerut judecatorilor reducerea sentintei de 9 luni de inchisoare, precizand, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca regreta faptele si ca pana la 35 de ani nu a consumat alcool.

Politistii rutieri au fost nevoiti, la mijlocul anului 2018, sa blocheze masina lui Ilie Nastase din cauza ca fostul jucator de tenis a plecat de pe loc dupa un schimb de replici cu un agent, chiar daca acesta l-a somat sa opreasca si i-a cerut sa se legitimize, a anuntat seful Brigazii Rutiere a Capitalei. Politistii au spus la acel moment ca fostul jucator de tenis a refuzat sa i se faca testul, a devenit agresiv cu politistii, motiv pentru care a fost necesara incatusarea acestuia si dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a facut totusi testul.

Fostului jucator de tenis i-a fost intocmit astfel dosar penal privind infractiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat si cu 1.000 de lei si a fost lasat sa plece acasa.

Ulterior, dupa cateva ore, Ilie Nastase a fost prins din nou in trafic, in zona Soselei Stefan cel Mare, cand facea un viraj stanga peste linia continua, cu un scuter, fara a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul ca a trecut peste linia continua, fostul jucator de tenis a fost amendat cu inca 1.305 lei si 6 puncte de penalizare.

Curtea de Apel a ramas in pronuntare si urmeaza sa dea decizia definitiva in dosarul in care Ilie Nastase a fost condamnat la 9 luni si 10 zile de inchisoare cu suspendare, cu amanarea executarii pedepsei, pentru ca a fost prins conducand baut la volan si a refzuat prelevarea probelor biologice.

Sursa : www.mediafax.ro