30 oct 2021 - Curţi de Apel

FOTO-VIDEO Rudele celor decedati in incendiul de a Colectiv au protestat pe treptele Curtii de Apel Bucuresti

Rudele celor decedaţi în incendiul de a Colectiv, în urmă cu şase ani, au protestat sâmbătă seara pe treptele Curţii de Apel Bucureşti.

Pe trepte se aflau fotografiile celor decedati, iar rudele, acoperite cu cearsafuri albe, s-au intins in dreptul acestora.

Rudele au protestat fata de lentoarea cu care s-a derulat procesul celor gasiti vinovati pentru incendiu.

Protestul ar trebui sa fie urmat de un mars pana la Clubul Colectiv, conform anuntului organizatorilor.

Potrivit Brigazii Rutiere, organizatorii au anuntat ca intre orele 17.30 si 19.00 participantii vor forma un lant uman din 4 in 4 metri, pe trotuarul din fata Curtii de Apel Bucuresti, iar intre orele 19.30 - 20.30 acestia vor merge in mars pe traseul trotuarul din fata Curtii de Apel Bucuresti - Splaiul Independentei - traversarea intersectiei Str.Halelor/Splaiul Independentei - trotuarul aferent parcului Unirii - intersectia Bd. I.C.Bratianu/Bd. Unirii - traversare pe Bd. Unirii (zona Fantani) - Pod Serban Voda - trotuarul de pe Splaiul Unirii - pana in dreptul sediului Camerei de Comert - trotuarul de pe Str. Bucur - punct final Clubul Colectiv.

De asemenea, intre orele 20.30 si 22.30 va avea loc o adunare publica la Clubul Colectiv.

Sambata s-au implinit sase ani de la incendiul din Colectiv, in care 65 de tineri au murit. In Bucuresti au avut loc manifestari pentru comemorarea victimelor. Rude si prieteni ale celor disparuti au aprins lumanari in fata clubului, iar oficialii statului au trimis coroane de flori.

Sursa : www.mediafax.ro