06 apr 2020 - Curţi de Apel

Femeia care a contestat în instanţă Ordonanţa Militară nr. 3 a pierdut procesul

Femeia care a contestat în instanţă Ordonanţa Militară nr. 3 a pierdut procesul la Curtea de Apel Bucureşti, după ce a cerut suspendarea articolelor care vizează circulaţia persoanelor peste 65 de ani pe motiv că ar fi discriminatorii. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Femeia care a cerut în instanţă suspendarea articolelor din ordonanţa militară nr. 3 ce reglementează circulaţia pensionarilor a pierdut în faţa Ministerului de Interne. Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel.

Femeia a motivat gestul său subliniind că articolele ce arată când pot ieşi din casă persoanele cu vârsta peste 65 de ani trebuie suspendate, deoarece sunt discriminatorii pe motiv de vârstă - detalii, aici

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot ieşi din casă doar în intervalul 11:00 - 13:00 pentru motive întemeiate sau seara, în intervalul orar 20:00 - 21:00 pentru nevoile animalului de companie. În afara acestor ore, pensionarii pot ieşi din case doar pentru a merge la medic şi doar cu maşina personala, a familiei sau cu ambulanţa.

"Admite excepţia inadmisibilităţii capătului de cerere privind suspendarea executării actului administrativ pe calea ordonanţei preşedinţiale. Respinge ca inadmisibilă pe calea ordonanţei preşedinţiale cererea de suspendare a executării dispoziţiilor art. 2 şi 3 din Ordonanţa militară nr. 3 din 24.03.2020. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti", scrie în decizia instanţei.