17 feb 2020 - Curţi de Apel

Decizia Curtii de Apel Craiova in cazul lui Stefan Risipiteanu, complicele lui Gheorghe Dinca

Potrivit unor surse judiciare, Stefan Risipiteanu a formulat singur contestatia impotriva deciziei luate de magistratii Tribunalului Olt in data de 7 februarie.

El le-a cerut judecatorilor Curtii de Apel Craiova sa-l puna in libertate. Magistratii au respins, luni, cererea, ca fiind nefondata.

Cererea lui Risipiteanu a fost inregistrata la Curtea de Apel Craiova pe 12 februarie, dar la primul termen din completul de judecatori a facut parte si sotia prim-procurorului DIICOT Craiova, iar dosarul a fost instrumentat initial de DIICOT Dolj.

Judecatoarea a refuzat sa judece cauza, iar dosarul a fost amanat.

Potrivit hotararii instantei, Stefan Risipiteanu trebuie sa plateasca 80 de lei, cheltuieli de judecata, in dosarul contestatiei.

El a fost reprezentat, luni, de un aparator din oficiu, pentru care statul va suporta cheltuieli de 313 lei, potrivit deciziei Curtii de Apel Craiova, de luni, 17 februarie.

Gheorghe Dinca si Stefan Risipitianu au fost trimisi in judecata in data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol si profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dinca a rapit-o, in 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, in varsta de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a tinut-o timp de trei zile imobilizata de pat, legata la ochi si a violat-o de mai multe ori.

In 24 iulie 2019, Dinca a rapit-o din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, pe Alexandra Macesanu, in varsta de 15 ani, si a dus-o la locuinta sa din Caracal. Si cea de-a doua victima a fost imobilizata de pat cu un lant, legata si violata.

El este acuzat ca a sunat familia tinerei pentru a induce ideea ca aceasta a plecat din Romania, iar cand s-a intors acasa, acesta a observat ca fata a reusit sa desfaca lantul cu care era legata de pat, sa isi scoata banda adeziva de la ochi si ca tinea in mana un telefon vechi gasit in camera. Atunci, Dinca a lovit-o, a sugrumat-o provocand decesul, apoi i-a ars trupul.

Sursa : www.mediafax.ro