01 iul 2019 - Curţi de Apel

Decizia CAB in privinta Laurei Kovesi si a fostului sef al SRI George Maior (Minuta)

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat sentinta in procesul in care seful Garzii Financiare Teleorman Aurel Puiu a cerut fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto) si ex-directorului SRI George Maior despagubiri in valoare de 2 milioane de euro. Aurel Puiu i-a dat in judecata pe Laura Kovesi, George Maior, PICCJ si SRI pentru semnarea Protocolului din 2009.

Pentru daunele morale pe care le solicita, Aurel Puiu arata ca prin dosarul instrumentat impotriva sa de DNA si SRI, in baza protocolului de cooperare din 2009, care s-a finalizat cu achitare, i-a fost afectata "demnitatea, viata familiala, sociala si profesionala. Puiu a reclamat

“faptele de abuz de drept" comise de semnatarii protocolului, despre care seful Garzii Financiare sustine ca "au adoptat, aplicat si executat direct si indirect acest act administrativ cu caracter normativ – ocult in substanta sa – contrar principiului legalitatii, contrar dreptului material si procesual in vigoare, cu depasirea limitelor de competenta si a atributiilor specifice institutiilor PICCJ si SRI".

Astfel, in 28 iunie 2019, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea lui Aurel Puiu ca inadmisibila.

Decizia comisarului sef al Garzii Financiare din Teleorman Aurel Puiu de a actiona in judecata SRI, PICCJ, dar si pe Kovesi si Maior, a fost luata dupa ce instanta suprema l-a achitat, in aprilie 2016, pentru presupusele infractiuni de abuz in serviciu impotriva intereselor publice, in forma calificata, in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA in 17 iunie 2013.Iata minuta CAB:

"Admite exceptia inadmisibilitatii formularii cererii de chemare in judecata. Respinge cererea ca inadmisibila. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, depus la Curtea de Apel Bucuresti”.

Sursa : www.juri.ro