10 feb 2022 - Curţi de Apel

Curtea de Apel Suceava: Accesul studentilor la cursuri nu poate fi conditionat de testare, vaccinare sau trecere prin boala

Accesul studenţilor la activitatea didactică şi în căminele studenţeşti nu poate fi condiţionat de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boală, a decis Curtea de Apel Suceava. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Suceava a mentinut decizia Tribunalului Suceava care a suspendat la cererea Ligii Studentilor (LS Iasi) si a cinci studenti ai Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ,,George Emil Palade" din Targu Mures (UMFST) deciziile institutiei de invatamant prin care aceasta a conditionat accesul studentilor la activitatea didactica si in caminele universitatii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boala.

Decizia este definitiva.

In acest context, Liga Studentilor Iasi solicita in continuare demisia de onoare a conducerii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) pentru faptul ca au sustinut pana in ultimul moment deciziile universitatii.

Potrivit LS Iasi, reprezentantii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) au pornit o campanie de bullying pe retelele de socializare si pe grupurile interne de discutii impotriva studentilor care au contestat din toamna deciziile UMFST. La unele camine studentesti, s-au afisat liste cu studentii nevaccinati cu scopul de a-i ,,umili public" (public shaming).

,,Decizia instantei reprezinta un veritabil precedent judiciar, fiind prima hotarare judecatoreasca definitiva in ceea ce priveste suspendarea unor acte administrative ale unei universitati emise sub pretextul starii de alerta, de pe urma careia profita toti studentii. Ii asiguram pe toti cei afectati ca vom dispune de toate resursele intelectuale si materiale pe care le avem pentru a duce dosarul la o hotarare definitiva de anulare, avand in vedere recuperarea prejudiciilor materiale care au fost create prin deciziile universitatii. Totodata, in perioada urmatoare, vom sanctiona prin mijloacele legale pe care le avem la dispozitie universitatile si institutiile publice care au adoptat masuri similare, contrare principiilor de drept, normelor constitutionale si prevederilor legale." a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, presedinte Liga Studentilor (LS Iasi).

Sursa : www.mediafax.ro