30 iun 2019 - Curţi de Apel

Curtea de Apel Ploiesti, veste buna pentru justitiabili

Curtea de Apel Ploiesti – condusa de judecatoarea Andra Corina Botez (foto) – are o veste buna pentru justitiabili.

Instanta a anuntat joi, 27 iunie 2019, ca incepand cu aceeasi zi a pornit aplicatia „Info dosar – Fisa dosar”, disponibila pe propriul site (http://www.caploiesti.ro), care faciliteaza accesul online al partilor si al reprezentantilor acestora la actele dosarului in format PDF.

Persoanele interesate de accesul la dosar trebuie sa

parcurga urmatorii pasi:

„- Se va completa cu datele necesare (atat adresa de e-mail, cat si numarul de telefon mobil sunt necesare pentru obtinerea accesului la dosarul electronic) si [se va] inainta instantei de judecata Cererea de comunicare documente in format electronic (disponibila pe http://www.caploiesti.ro sau pe pagina aferenta Curtii de Apel Ploiesti din cadrul Portalului Instantelor de Judecata http://portal.just.ro).

- Cererea (insotita de acte de identitate, pentru persoanele care au calitate de parte in dosar, sau imputernicire avocatiala / dovada calitatii de reprezentant) se poate depune intr-un dosar deja existent sau odata cu actiunea introductiva. In fiecare dosar, trebuie depusa o cerere separata.

- Accesul la dosrul electronic se poate face dupa 24 de ore din momentul introducerii datelor in sistem. Pentru autentificare se folosesc adresa de e-mail si numarul de telefon mobil. Se acceseaza butonul AUTENTIFICA. In acel moment, sistemul trebuie sa va trimita un SMS pe numarul de telefon pe care l-ati declarat. Acest cod este valabil pentru o singura autentificare si nu e valabil daca se redirectioneaza unei alte persoane. Codul de acces se genereaza la fiecare vizualizare a dosarului electronic. Dupa introducerea codului de acces primit prin SMS, se acceseaza butonul VERIFICA.

- Dosarul electronic este accesibil numai partilor din respectivul dosar ori reprezentantilor legali sau conventionali (mandatar, procurator, avocat ales, consilier juridic etc.), in baza cererii trimise catre instanta”.

CA Ploiesti mai precizeaza ca pentru autentificarea si accesul la dosarul electronic cei interesati trebuie sa-i comunice instantei adresa de email si numarul de telefon mobil.

„In cazul in care nu s-a solicitat initial accesul la Dosarul electronic, cererea formulata ulterior pentru logare in aplicatie si comunicare in format electronic trebuie insotita, pe langa datele mentionate mai sus (e-mail si numar de telefon), de o copie a cartii de identitate si / sau dovada calitatii de reprezentant”, mai mentioneaza Curtea de Apel Ploiesti, in comunicatul semnat de purtatorul de cuvant, judecatorul Florentin Teisanu.

Sursa foto: Incisiv de Prahova

Sursa : www.juri.ro