22 iun 2018 - Curţi de Apel

Curtea de Apel de la Chisinau a sustinut decizia de invalidare a scrutinului din capitala Republicii Moldovei

Magistraţii de la Curtea de Apel au susţinut decizia Judecătoriei Chişinău privind invalidarea scrutinului local organizat pe data de 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase, informează site-ul de ştiri Unimedia.

Curtea de Apel a confirmat decizia Judecatoriei Chisinau privind ilegalitatea alegerilor locale anticipate din Chisinau, care a motivat decizia de anulare a rezultatelor alegerilor locale prin faptul ca ambii candidati, Ion Ceban si Andrei Nastase, ar fi facut agitatie electorala in ziua alegerilor.

"...este evident ca ambii concurenti electorali, in ziua alegerilor, au indemnat alegatorii la vot si au admis actiuni considerate de catre instanta de judecata, in temeiul unei hotarari judecatoresti irevocabile, ca fiind agitatie electorala ilegala", a motivat instanta.

,,Un proces al absurdului, este vorba de o crima impotriva capitalei, democratiei si Republicii Moldova", a declarat Andrei Nastase, liderul Platformei Demnitate si Adevar (centru-dreapta), dupa pronuntarea deciziei.

Andrei Nastase a castigat turul doi al alegerilor din Chisinau la o diferenta de 12.644 de voturi fata de socialistul Ion Ceban.

Functia de primar interimar al Chisinaului va fi asigurata de Ruslan Codreanu pana la noul scrutin, care va avea loc in 2019.

Sursa : www.gandul.info