17 sep 2018 - Curţi de Apel

Curtea de Apel Bucuresti, reactie dupa protestul magistratilor

Curtea de Apel Bucuresti precizeaza ca nu a existat un acord din partea institutiei si nici o notificare prealabila sau informare cu privire la intentia de organizare a protestului magistratilor care a avut loc duminica, 16 septembrie 2018, pe scarile institutiei. CAB considera ca era necesara informarea privind protestul, data fiind afectarea imaginii acestei instante.

Curtea de Apel Bucuresti arata intr-un comunicat de presa ca nu a avut nici o implicare in organizarea acestui eveniment, iar participarea unor judecatori, in majoritate de la alte instante decat Curtea de Apel Bucuresti, trebuie sa fie asumata de catre fiecare dintre acestia.

Comunicatul CAB:

 

 

„Ca urmare a solicitarilor primite din partea reprezentantilor mass-media si a cetatenilor privind existenta unei autorizari a organizarii protestului ce a avut loc pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, ieri, 16 septembrie 2018 sau a unei notificari prealabile din partea organizatorilor, conducerea Curtii aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca nu a existat un acord din partea institutiei noastre si nici o notificare prealabila sau informare cu privire la intentia de organizare a acestui protest, desi consideram ca acestea ar fi fost necesare, data fiind afectarea imaginii acestei instante.

Asa cum s-a aratat si cu ocazia protestelor anterioare, desfasurate in imprejurari similare, conducerea Curtii de Apel Bucuresti se delimiteaza de astfel de manifestari si subliniaza necesitatea adoptarii de catre judecatori a unei conduite responsabile in limitele stabilite prin Statutul profesiei si normele deontologice in vederea respectarii principiului separatiei puterilor in stat si al echilibrului intre acestea.

Contrar aparentei create in spatiul public, mentionam ca institutia noastra nu a avut nici o implicare in organizarea acestui eveniment, iar participarea unor colegi judecatori, in majoritate de la alte instante decat Curtea de Apel Bucuresti, trebuie sa fie asumata de catre fiecare dintre acestia”.

Sursa : www.juri.ro