28 nov 2022 - Curţi de Apel

Curtea de Apel Bucuresti a decis: Niculae Badalau a fost arestat preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Niculae Bădălău, după ce procurorii DNA au dispus reţinerea sa, duminică, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, luni, propunerea procurorilor DNA, privind arestarea preventiva a lui Niculae Badalau, acuzat de dare de mita in forma continuata si trafic de influenta.

Conform procurorilor, in datele de 9 august 2022 si 19 noiembrie 2022, Badalau i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societati administrate de o ruda a acestuia, lasand sa se creada ca are influenta asupra unei persoane din conducerea Companiei Nationale de Investitii (CNI), pe care ar fi promis ca o va determina sa asigure finantarea a doua proiecte depuse la aceasta institutie de catre primaria respectiva.

,,In perioada 2021-2022, in contextul derularii unui contract pe care aceeasi primarie il avea incheiat cu aceeasi societate comerciala, privind <Infiintare retea de alimentare cu apa...>, inculpatul Badalau Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate in prezenta cauza, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca in schimb acesta sa efectueze in continuare platile catre firma respectiva, chiar si pentru lucrari neconforme. In acelasi context, dupa ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Badalau Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului mentionat mai sus (4.903.959,97 lei fara TVA), dar si dintr-un viitor contract a carui atribuire urma sa o obtina pentru aceeasi firma de la primaria respectiva, in data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiasi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentand o parte din suma de bani promisa", arata procurorii.

In total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totala de 170.000 euro, ce reprezinta procentul de 7% din valoarea celor doua contracte.

Conform DNA, luni, cei doi inculpati urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro