10 iul 2018 - Curţi de Apel

CAB: Judecata in dosarul lui Marius Coltuc poate incepe. Avocatul este acuzat de fals in inscrisuri

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererile avocatului Mariu Coltuc şi au decis, marţi, începerea judecăţii dosarului în care acesta este acuzat de procurorii DIICOT de favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Decizia nu e definitivă.

,,Respinge exceptiile si cererile invocate de inculpatul Coltuc Marius Vicentiu, ca neintemeiate. (...) Constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul de urmarire penala in care s-a emis rechizitoriul nr. 2956/D/P/2017 din 18.04.2018 de catre Parchetul de pe langa Curtea de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala privind pe inculpatii: Coltuc Marius Vicentiu - trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. (...) Macavei Gabriel Mirel - trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. (...) Olteanu Mihai Adrian - trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la favorizarea faptuitorului si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata. (...) Dispune inceperea judecatii cauzei. (...) Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare", se arata in decizia instantei.

Procurorii DIICOT spun ca, in perioada aprilie-mai 2017, Mihai Adrian Olteanu, impreuna cu o alta persoana interesata, ,,care aveau cunostinta de arestarea unui inculpat cercetat de catre DIICOT si ca e probabil ca acesta sa declare ceva si cu privire la alte persoane implicate in activitatea infractionala, printre acestia fiind si persoana interesata", l-au contactat pe Marus Coltuc Marius, avocat in Baroul Bucuresti, si i-au cerut sa incerce sa vorbeasca cu cel arestat si sa se intereseze la acesta si la instanta de stadiul si obiectul dosarului in care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existenta sau nu a unor declaratii cu privire la persoana interesata.

,,Din actele de cercetare penala efectuate in cauza, a rezultat ca inculpatul Coltuc Marius Vicentiu a efectuat cele solicitate, procedand la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii si atestarii unor imprejurari necorespunzatoare adevarului a mai multor inscrisuri sub semnatura privata, respectiv contract de asistenta juridica, act aditional la acesta, precum si doua imputerniciri avocatiale aferente, prin care a aratat in mod nereal calitatea de avocat ales in cauza instrumentata de catre DIICOT, obtinand si furnizand date si informatii persoanei interesate", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT, remis MEDIAFAX.

Sursa : www.mediafax.ro