Decizia lui Licu pe conflictul de competenţă: Bănicioiu şi Arafat vor fi anchetati de Secţia de urmarire penală - PICCJ

Autor: S. A.

Sesizat cu un posibil conflict de competenta de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica dupa ce Parchetul Tribunalului Militar Bucuresti a declinat partial, in urma cu cateva zile, competenta pe o parte din dosarul cel nou deschis in cazul aparitiei casetei inregistrate de la interventia IGSU, in ce priveste civilii din dosar, procurorul general Bogdan Licu a decis: Sectia de urmarire penala se va ocupa in continuare de civilii din dosar pe acuzatiile in rem referitoare la neglijenta in serviciu savarsita de cei care au acordat primele ingrijiri medicale dupa incendiul care a avut loc in 30 octombrie 2015.

Astfel, si plangerile indreptate impotriva fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicoiu, precum si in privinta secretarului de stat Raed Arafat vor fi instrumentate de SUP-ICCJ.

Acestia vor fi chemati in perioada urmatoare la audieri. In ce priveste ancheta de la Parchetul Militar, s-au solicitat deja filmarile de la IGSU realizate in seara incendiului in urma caruia si-au pierdut viata 64 de persoane.