25 mar 2019 - Procurori

Un procuror ONG-ist vrea functie de conducere

Un procuror ONG-ist vrea sa fie delegat intr-o functie de conducere, solicitarea lui urmand sa fie discutata in sedinta de joi, 28 martie 2019, a Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.

Este vorba despre Ionut Marcu (foto), procuror in DIICOT – Sectia de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice. El cere de la CSM delegarea timp de 6 luni in functia de procuror-sef al Serviciului de combatere a criminalitatii informatice.

In sedinta din camera de consiliu desfasurata pe 14 noiembrie 2018, in dosarul nr. 2685/213/2018, judecatoarea Elena Lascu de la Judecatoria Corabia a pronuntat hotararea civila nr. 16/2018 privind admiterea cererii de infiintare a Asociatiei Initiativa pentru Justitie. Membrii fondatori ai ONG-ului sunt procurorii Bogdan Pirlog (de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, cel ce le-a facut dosar penal jandarmilor care au oprit protestul violent de pe 10 august 2018), Sorin Marian Lia (prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia) si Ionut Marcu (de la DIICOT – Structura Centrala).

Cu un patrimoniu initial de 200 de lei (constand din aportul in numerar al membrilor fondatori), organizatia non-guvernamentala are ca scop „progresul societatii prin realizarea unei justitii independente, impartiale si performante, afirmarea si apararea independentei autoritatii judecatoresti fata de celelalte puteri ale statului, initierea, organizarea, sprijinirea, coordonarea si realizarea de proiecte privind imbunatatirea, modernizarea si reformarea sistemului de administrare a justitiei, protejarea statului de drept si a valorilor euro-atlantice”.

Nu doar Ionut Marcu vrea delegarea intr-o functie de conducere, ci si alti

8 procurori, de la mai multe parchete din tara. Printre ei se numara Andrei Bodean, care doreste sa-i fie prelungita sefia de la DNA Constanta (click aici pentru a citi). Pe de alta parte, alti 5 anchetatori solicita functii de executie.

Lista celor 14 procurori:

1. Catalin Lefter (Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova) – DNA Ploiesti

2. Ionut Marcu – procuror-sef, Serviciul de combatere a criminalitatii informatice din Sectia de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice, DIICOT

3. Liviu Balan – procuror-sef, Sectia judiciara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova

4. Constantin Topliceanu – prim-procuror, Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni

5. Stefanita Mugurel Pencea – prim-procuror, PJ Calafat (prelungire)

6. Andrei Bodean – procuror-sef, DNA Constanta (prelungire)

7. Alin-Silviu Lazar – procuror militar-sef, Sectia judiciara, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj (prelungire)

8. George Nica – procuror militar-sef, Sectia Judiciara, PMTM Bucuresti (prelungire)

9. Traian Moraru – procuror militar-sef, Biroul documente clasificate, PMTM Bucuresti (prelungire)

10. Ionut Marius Chirila (PT Constanta) – DNA Constanta (prelungire)

11. Mirela Lenuta Neagoe (PT Bucuresti) – PCA Bucuresti (prelungire)

12. Florentin Riza (PT Dolj) – PT Braila (prelungire)

13. Danut Ene – prim-procuror, PJ Adjud

14. Cleopatra Catalina Chivu (PCA Galati) – PICCJ – Serviciul de cooperare judiciara internationala, relatii internationale si programe

Sursa : www.juri.ro