28 aug 2021 - Procurori

Un avocat si doi notari sunt implicati in mai multe tranzactii imobiliare ilegale din vestul tarii. Ce au descoperit procurorii

Anchetatorii au efectuat 51 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei grupari specializate in tranzactii imobiliare ilegale, prin camatarie, santaj si inselaciune.

Actiunea a avut loc in municipiile Oradea si Salonta. Potrivit procurorilor, in gruparea formata din 11 membri se aflau un avocat si doi notari.

,,Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2017 - prezent, cei 11 membri ai gruparii, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, toti din judetul Bihor, printre care se numara un avocat si doi notari publici, ar fi deposedat de locuinte (apartamente si case) mai multe persoane din judetul Bihor, prin metode dolosive, inselaciune si rea credinta. Acestia sunt banuiti ca ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile si, profitand de situatia acestora, prin inselaciune, santaj, violenta, ori acordarea de imprumuturi cu dobanda mascata, le-ar fi pretins sa semneze actele de transfer ale imobilelor detinute, in favoarea membrilor gruparii sau a persoanelor din anturajul acestora", au anuntat anchetatorii.

Perchezitiile s-au desfasurat la casele suspectilor, la birouri si la sediile unor societati comerciale, iar la final anchetatorii au ridicat numeroase bunuri, laptopuri, telefoane mobile si sume de bani.

Totodata, au fost puse in executare opt mandate de aducere, emise pe numele membrilor gruparii.

Sursa : www.mediafax.ro