05 ian 2021 - Procurori

Termenul de depunere a candidaturilor pentru functia de procuror european expira joi

Ministerul Justiţiei anunţă că termenul până la care se pot depune candidaturi pentru funcţia de procuror european delegat în România expiră joi, 7 ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, dosarele depuse pana joi, inclusiv, vor fi analizate de Comisia de selectie, iar rezultatele verificarii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii si al Ministerului Public.

Interviul va avea loc in perioada 25-28 ianuarie 2021, perioada ce poate suferi modificari in functie de numarul candidatilor si de modalitatea de desfasurare a interviului.

,,Evaluarea candidatilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din sustinerea interviului, din analiza documentelor depuse de catre candidat cu privire la experienta practica relevanta, precum si a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesionala", se arata in comunicat.

La finalizarea interviurilor, Comisia de selectie va selecta candidatii pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegati, precum si 5 propuneri de rezerva. Data inceperii activitatii in calitate de procuror european delegat in Romania va fi stabilita urmare procedurilor specifice in cadrul EPPO.

Sursa : www.mediafax.ro