03 sep 2021 - Procurori

Stelian Ion trage un semnal de alarma. ,,Oprirea procedurii de selectie a procurorilor de rang inalt, dovada ca aceasta a fost miza"

Oprirea procedurii de selecţie a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiţiei, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii, afirmă fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, revocat miercuri seara din funcţie.

,,Oprirea procedurii de selectie a procurorilor de rang inalt, ca prima masura in interimatul la Ministerul Justitiei, reprezinta dovada cea mai clara ca aceasta a fost miza principala a remanierii", transmite Stelian Ion.

,,Nu in mandatul meu". Numirea sefilor de parchete pusa pe ,,hold"

Fostul ministru al Justitiei acuza si schimbarea conducerii Directiei de avizare din cadrul MJ.

,,Schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Directiei de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obtinerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, si, probabil, a unor avize ulterioare, arata ca Florin Citu nu are respect pentru lege si foloseste aceleasi metode abuzive pe care le foloseau odinioara cei pe care atata i-a criticat public. Asta este realitatea trista a acestor zile", conchide Stelian Ion.

, sustinand ca se opune reformelor.

,,Acum cateva minute am trimis presedintelui Romaniei cererea de revocare din functia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta in Guvernul Romaniei ministri care sa se opuna modernizarii Romaniei. Stelian Ion este un ministru care nu a reusit sa se impuna in coalitie, nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectele. De exemplu: desfiintarea sectiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiintata", a declarat Florin Citu.

USR PLUS se opune programului Anghel Saligny, despre care afirma ca este o mita electorala, si cere schimbarea premierului Florin Citu.

: ,,Stiu ca PNL-ului nu ii vine sa creada ca vom merge pana la capat. Motiunea USR PLUS exista si merge mai departe".

CITESTE SI: Bode anunta ca Planul ,,Anghel Saligny" va fi dezvatut in sedinta de Guvern de vineri. ,,La Ministerul Transporturilor este aviz tacit"

Sursa : www.mediafax.ro