02 sep 2021 - Procurori

Stelian Ion iese cu dezvaluiri. ,,Miza reala a demiterii mele a fost numirea procurorilor de rang inalt. PNDL e un pretext"

Fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion, a declarat, joi, la finalul mandatului incetat prin remaniere, ca miza reala pentru care a fost demis este numirea procurorilor de rang inalt. Ion a facut si un atac la trecutul lui Florin Citu, stiuta fiind arestarea sa in SUA, in tinerete.

Stelian Ion a spus ca ceea ce a invocat Florin Citu pentru remaniere reprezinta pretexte, miza reala fiind numirea procurorilor de rang inalt.

,,Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate. Au fost doar pretexte legate de o asa zisa avizare pe un anumit proiect. Lucrurile s-au deslusit in perioada urmatoare, s-a vazut clar ca acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justitiei pentru a fi avizat, dincolo de caracterul sau total inadecvat, de faptul ca reprezinta un proiect pagubos pentru Romania, nici vorba de dezvoltare a Romaniei, mai degraba o invitatie spre furt din banul public. Dincolo de aceste aspecte si de pretextele folosite, avand substrat mai degraba numirea procurorilor de rang inalt, unde e o miza foarte importanta pentru unii. Pentru noi nu a fost decat miza de a avea o procedura transparenta, corecta, astfel incat sa asiguram independenta procurorilor si independenta justitiei", a spus fostul ministru al Justitiei.

Ion a mai spus ca ,,lucrurile intamplate poate din trecutul mai trecut sau mai indepartat sunt relevante" in cazul lui Florin Citu, pentru ca ,,si acum ies la iveala aceste atitudini de intoleranta la respectarea regulilor".

,,Din pacate, premierul Florin Citu nu este un partener loial, nu este un lider care sa uneasca, care sa tina coalitia aproape, care sa inteleaga care sunt prioritatile de guvernare, nu merge pe prioritatile din programul de guvernare, asa cum si-a asumat, nu respecta partenerii de guvernare, nu-si respecta cuvantul dat si in general are un respect redus fata de lege, de Constitutie. Din pacate, lucrurile intamplate poate in trecutul mai trecut sau mai indepartat sunt relevante pentru ca iata si acum ies la iveala aceste atitudini de intoleranta la respectarea regulilor si a cuvantului dat", a mai spus Ion.

Premierul Florin Citu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justitiei Stelian Ion, sustinand ca se opune reformelor.

Sursa : www.mediafax.ro