02 sep 2021 - Procurori

Stelian Ion: ,,Am primit semnale ca un ministru USR PLUS nu trebuie sa participe la numirea procurorilor"

Stelian Ion, ministrul demis de la Justitie, a declarat, joi, ca USR PLUS este dispus sa continue guvernarea. Conditia este sa se schimbe modul de coordonare, a mai spus Ion.

,,Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes, pe multe domenii acest lucru se intampla deja. Electoratul ne-a dat un vot, e important sa lucram bine impreuna.... Eu sper sa se schimbe modul de coordonare, vreau sa vad actiuni comune ale ministrilor USR si PNL, eu lucrez foarte bine cu secretarii de stat de la PNL", a explicat Stelian Ion.

In ceea ce priveste procedura de selectie a procurorilor pentru functiile cheie de la DIICOT si DNA, ministrul demis a spus ca a primit semnale potrivit carora un reprezentant USR PLUS nu trebuie sa se ocupe de aceste numiri.

Este vorba despre maniera in care se discuta, nu despre presiuni si nici despre un partid anume, a precizat Stelian Ion.

,,Am primit mai multe semnale de-a lungul timpului ca un ministru USR nu ar trebui sa faca aceasta activitate, eu nu am spus acest lucru raspicat... nu vreau sa accentueaz... eu am constiinta impacata... Nu am simtit o presiune, dar am simtit o tacere", a spus Stelian Ion.

Ministerul Justitiei pregateste concursul pentru ocuparea posturilor de procuror sef DIICOT, procuror sef adjunct la DNA si sefi de sectie la DNA si Parchetul General.

CITESTE SI: Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion si o analizeaza

Sursa : www.mediafax.ro