28 dec 2021 - Procurori

Soferului condamnat la 110 ani de inchisoare i s-ar putea reduce pedeapsa. Procuror: Necesita "un proces exceptional"

Procurorul primului district judiciar, Alexis King, a declarat reporterilor ca acest caz al lui Rogel Aguilera-Mederos a fost "exceptional" si necesita "un proces exceptional". Aguilera-Mederos a fost condamnat pentru mai multe infractiuni dupa un accident care a ucis patru persoane si a ranit alte doua in Lakewood, in apropiere de Denver, in 2019, potrivit .

,,Am luat si vom lua masurile necesare pentru ca instanta, care este cea mai bine informata cu privire la ceea ce s-a intamplat in acest caz, sa gaseasca echilibrul adecvat atunci cand ia in considerare o noua sentinta", a spus ea.

Aguilera-Mederos, in varsta de 26 de ani, care a descris accidentul ca fiind un accident teribil, a fost condamnat la 110 ani de inchisoare pe 13 decembrie, din cauza legilor statului care impun ca sentintele pentru anumite infractiuni sa fie executate succesiv. Anuntul de luni a fost facut dupa ce o petitie prin care se cerea comutarea pedepsei a strans aproape 5 milioane de semnaturi. Un avocat al lui Aguilera-Mederos a declarat luni, intr-un interviu, ca echipa sa juridica nu a stabilit inca o recomandare de condamnare adecvata. Dar avocatul, James Colgan, a declarat ca o sentinta 20-30 de ani de inchisoare era totusi "semnificativ mai mare decat credem noi ca este corect". ,,Intotdeauna am sustinut ca aceasta a fost o serie de decizii neglijente", a spus el. ,,El nu este un pericol pentru societate. Acestea sunt genul de sentinte pe care le dai unor pericole pentru societate". Aguilera-Mederos transporta cherestea pe Interstate 70 pe 25 aprilie 2019, cand franele semiremorcii sale au cedat, provocand un accident incendiar cu reactie in lant care a implicat alte 28 de vehicule. Procurorii au sustinut ca Aguilera-Mederos nu a reusit sa previna accidentul. El a fost condamnat in octombrie pentru 27 de motive de acuzare, inclusiv omucidere din cauza unui vehicul, agresiune de gradul intai si tentativa de agresiune. In timpul sentintei lui Aguilera-Mederos din aceasta luna, judecatorul A. Bruce Jones a declarat ca, desi Aguilera-Mederos poate ca nu a intentionat sa raneasca pe cineva, el a luat o serie de decizii "teribile" si "nesabuite". Jones a declarat ca nu crede ca sentintele lui Aguilera-Mederos ar trebui sa fie executate consecutiv, dar a spus ca nu are libertatea de a alege un rezultat diferit. El a adaugat ca, in opinia sa, Aguilera-Mederos merita pedeapsa cu inchisoarea. King a spus ca recomandarea de 20-30 de ani nu este legata de legile privind sentintele obligatorii si ca s-a ajuns la ea dupa discutii cu victimele si supravietuitorii.

Sursa : www.mediafax.ro