14 nov 2023 - Procurori

Sibiu: Incasari de peste un milion de euro, justificate ca imprumut, verificate de procurori

Încasări de peste un milion de euro de la persoane fizice şi juridice, justificate ca „împrumut”, sunt verificate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cercetările fiind deschise pentru fapte.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, spune ca, marti, dupa obtinerea autorizarilor de la judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost facute perchezitii la patru locatii din municipiul Sibiu si comuna Barghis, pentru infractiuni de spalare de bani si evaziune fiscala.

Anchetatorii desfasoara urmarirea penala ,,in rem" (pentru fapte).

,,In perioada 2017-2019 autorii au incasat in conturile persoanale suma totala de 1.021.200 euro de la persoane fizice si juridice nerezidente, cu justificarea ,,imprumut", existand suspiciunea ca aceste sume provin din activitati ilicite, posibil din comiterea infractiunii de evaziune fiscala", spune Ruginosu.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor masuri asiguratorii.

Cercetarile au fost efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu impreuna cu lucratorii de politie din cadrul Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Sursa : www.mediafax.ro