29 oct 2020 - Procurori

Si-a angajat ginerele la primarie, iar acum e in atentia procurorilor. Sesizarea ANI vizeaza primarul unei comune din Bistrita-Nasaud

,,Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean, cu privire la posibila incalcare de catre Costin Dumitru, primar al Comunei Negrilesti, Judetul Bistrita-Nasaud, a dispozitiilor art. 301 din Codul Penal. In perioada exercitarii mandatului de primar a semnat la data de 24 iulie 2017 anuntul privind organizarea concursului pentru ocuparea unei functii contractuale de executie, in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilesti, si adresa prin care Primaria a transmis Agentiei Nationale a Functionarilor Publici anuntul privind organizarea acestui concurs. A emis la data de 29 august 2017 Dispozitia privind incadrarea ginerelui sau (afin de gradul I), intr-o functie contractuala de executie, in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilesti. Avand in vedere cele de mai sus, rezulta indicii privind savarsirea infractiunii de ,,conflict de interese penal", respectiv ,,folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane", prevazute de art. 301, alin. (1) din Codul penal", transmite Agentia Nationala de Integritate.

ANI a constatat si starea de incompatibilitate sau conflictul de interese administrativ in cazul a patru alesi locali.

Astfel, Vlad Mihaita, primarul comunei Cuca din Galati, si promovat in grad profesional superior sotia ca inspector in cadrul aparatului de specialitate al Primarului, Florin Diaconu, consilier local al orasului Buhusi, Judetul Bacau, a exercitat simultan si calitatea de angajat cu contract individual de munca (director de cancelarie) in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Bacau, realizand in aceasta perioada venituri in suma totala de 31.821 lei, iar Ionela Ungheanu Mateescu, consilier local al comunei Titesti, judetul Arges, deplasarea ansamblului cultural al comunei la un eveniment desfasurat in strainatate si a votat inclusiv participarea sa la acel eveniment.

Totodata, Gheorghe Sucu, consilier locale in comuna Mioarele, Arges, a votat o hotarare pentru stabilirea cuantumului taxelor speciale aferente terenurilor aflate in administrarea Consiliului Local, desi unul dintre acestea era al sotiei sale si nu a anuntat interesul personal de natura patrimoniala avut in problemele supuse dezbaterii la inceputul sedintelor de consiliu.

Sursa : www.mediafax.ro