27 iul 2022 - Procurori

Shakira a refuzat acordul propus de procurorii spanioli si va merge la proces. Cantareata columbiana este acuzata ca a fraudat statul spaniol cu 14,5 milioane de euro

Cântăreaţa columbiană de muzică pop Shakira a ales să meargă la proces respingând acordul propus de procurorii spanioli pentru a rezolva acuzaţiile că a fraudat statul spaniol cu 14,5 milioane de euro în taxe, a declarat miercuri echipa sa de relaţii publice.

Shakira, in varsta de 45 de ani, "are incredere in nevinovatia sa si alege sa lase problema in mainile legii", a precizat intr-un comunicat firma de PR Llorente y Cuenca.

Procurorii spanioli au acuzat-o pe cantareata in 2018 ca nu a platit impozite in valoare de 14,5 milioane de euro pentru veniturile obtinute intre 2012 si 2014. Ea risca o posibila amenda si o pedeapsa cu inchisoarea, daca va fi gasita vinovata de evaziune fiscala.

Cazul se bazeaza pe locul in care a locuit in perioada 2012-14. Procurorii sustin ca acesta a stat in cea mai mare parte a timpului in Spania, chiar daca resedinta oficiala a Shakirei a fost in Bahamas, un paradis fiscal.

Shakira, al carei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, are doi copii cu fotbalistul Gerard Pique, de la Barcelona. Cuplul obisnuia sa locuiasca impreuna in Barcelona, dar recent au pus capat relatiei lor de 11 ani.

Sursa : www.mediafax.ro