09 oct 2018 - Procurori

Sectia pentru procurori a CSM respinge actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare pe numele Elenei Radescu

Secţia pentru procurori a CSM a respins, marţi, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă de procurorul Elena Rădescu, cea care a condus echipa de inspectori desemnată să efectueze controlul la DNA. Rădescu a fost acuzată că a vorbit cu Kovesi fără să se consulte cu colegii.

,,Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Radescu Elena, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al ICCJ", se arata in decizia Sectiei pentru procurori a CSM.

Inspectia Judiciara a exercitat, luna martie, actiunea disciplinara fata de Elena Radescu, inspectorul care a condus echipa care a facut controlul dispus de Tudorel Toader la DNA. Inspectoarea Elena Radescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA. In urma acestei verificari a izbucnit un scandal. Mai exact, echipa inspectorilor care a facut controlul s-a divizat in doua si asta pentru ca Elena Radescu si-a acuzat colegele ca ar fi fost nepoliticoase cu procurorii anticoruptie. In replica, acestea au spus ca au fost facute presiuni.

"S-a retinut ca inspectorul judiciar cercetat disciplinar a adoptat o conduita contrara demnitatii si prestigiului functiei pe care o exercita prin afirmatiile nereale, facute intr-o interventie telefonica la un post de televiziune. (..) S-a retinut ca, in calitate de coordonator al echipei de inspectori judiciari care urma sa efectueze un control la Directia Nationala Anticoruptie, inspectorul a incalcat procedura regulamentara prin aceea ca a discutat cu procurorul-sef al respectivei unitati de parchet conditiile de efectuare a controlului fara ca, in prealabil, sa consulte membrii echipei de control si solicite comunicarea datelor si informatiilor necesare in raport de obiectivele controlului, prin adresa avizata de directorul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori, si sa instiinteze conducerea Inspectiei Judiciare", a transmis, la acel moment, Inspectia Judiciara.

Sursa : www.mediafax.ro