13 ian 2022 - Procurori

Scandalul facturilor ia amploare. Ministrul Justitiei cere interventia procurorului general

Ministrul Cătălin Predoiu îi cere procurorului general Gabriela Scutea să ia măsuri pentru a combate orice eventuală infracţiune legată de facturile umflate la energie.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis, joi, procurorului general Gabriela Scutea, o adresa prin care a indrumat Ministerul Public sa ia masurile necesare pentru a descoperi, preveni si combate orice tip de activitate infractionala ce ar putea fi desfasurata in contextul crizei energiei si a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie.

Ministerul Justitiei subliniaza ca se refera la inselaciune, abuz in serviciu, concurenta neloiala sau grup infractional organizat, care pot afecta drepturile oamenilor.

,,Acest demers se adauga indrumarilor nr. 99940/28.11.2019 si nr. 45318/10.06.2020 catre Ministerul Public, prin care Ministrul Justitiei a cerut combaterea eficienta a fenomenelor de crima organizata, traficul de persoane, de droguri, infractiunile cu violenta, infractiunile la regimul silvic", transmite Catalin Predoiu.

Sursa : www.mediafax.ro