23 mar 2019 - Procurori

Procurorul special Robert Mueller a incheiat ancheta privind ingerintele Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016/ Liderii democrati cer publicarea integrala a documentului

Procurorul special american Robert Mueller şi-a încheiat oficial ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016, relatează site-ul postului CNN.

Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimis procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justitie.

Departamentul de Justitie a informat Congresul american, printr-o scrisoare scurta, ca Mueller a trimis raportul lui William Barr, in care detaliaza decizia sa privind persoanele care au fost vizate de ancheta.

Barr a declarat ca ar putea oferi Congresului concluziile procurorului special in curand. Un oficial din cadrul Departamentului de Justitie a declarat ca raportul este foarte "cuprinzator".

Purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Sarah Sanders, a declarat ca Administratia prezidentiala nu este la curent cu dovezile gasite de Robert Mueller.

"Urmatorii pasi vor depinde de procurorul general Barr. Casa Alba nu a primit si nici nu a fost informata cu privire la raportul lui Mueller", a declarat Sanders.

Biroul Federal pentru Investigatii (FBI), Senatul SUA si Camera Reprezentantilor ancheteaza cazul ingerintelor Rusiei in campania electorala si presupuse contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi, iar procurorul special Robert Mueller coordoneaza investigatiile. Cel putin trei membri ai fostei echipe de campanie electorala a presedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - au fost inculpati in investigatia din SUA privind ingerintele Rusiei.

Chuck Schumer si Nancy Pelosi cer publicarea integrala a raportului lui Robert Mueller Description: Liderii democrati din SUA, Nancy Pelosi si Chuck Schumer au cerut procurorului general William Barr, vineri, intr-o declaratie comuna, publicarea integrala a raportului privind ingerintele Rusiei in alegerile din 2016, relateaza site-ul postului CNN. "Acum ca procurorul special Robert Mueller a trimis raportul procurorului general, este imperativ pentru domnul Barr sa publice intreg raportul si sa ofere concluziile Congresului. Procurorul general Barr nu trebuie sa ofere inainte aceste informatii presedintelui Donald Trump si avocatilor sai ", se arata in comunicat.

Procurorul special american Robert Mueller si-a incheiat oficial ancheta privind ingerintele Rusiei in alegerile prezidentiale din Statele Unite, care au avut loc in 2016. Raportul elaborat de echipa lui Mueller a fost trimit procurorului general William Barr, a informat vineri Departamentul de Justitie.

Sursa : www.mediafax.ro