22 iul 2018 - Procurori

Procurorul Mihaiela Iorga, despre revocarea lui Kovesi: Nu schimba situatia mea, dar e un moment al asumarii

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat că revocarea fostei şefe a DNA nu schimbă cu nimic situaţia în care se află, însă reprezintă un moment al asumării şi al recunoaşterii greşelilor, deoarece încercarea de a găsi vinovaţi acolo „unde nu se regăsesc” a vulnerabilizat statutul procurorilor.

,,Revocarea doamnei procuror-sef Laura Codruta Kovesi nu schimba nimic in privinta a ceea ce mi s-a intamplat, dar e un nou inceput. E un moment al asumarii, un moment de la care activitatea institutiei ar trebui sa continue cu recunoasterea greselilor, cu echilibru si cu profesionalism. Lipsa de asumare a unor greseli, incercarea de a cauta intotdeauna responsabili in alta parte decat acolo unde se regasesc nu a condus decat la o vulnerabilizare a statutului procurorului si la o crestere a neincrederii in justitie. Cred ca ar fi pacat sa trecem dintr-o extrema in cealalta, respectiv de la negarea unor abuzuri la o generalizare care este nemeritata. Este momentul asumarii", a declarat Mihaiela Moraru Iorga, la Antena3.

Mihaiela Moraru Iorga, procuror DNA, este in prezent suspendata din magistratura in urma trimiterii in judecata intr-un dosar instrumentat de Directie.

Sursa : www.mediafax.ro