11 iul 2019 - Procurori

Procurorul general al Republicii Moldova si-a dat demisia

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, spunând că instituţia pe care a condus-o a fost supusă în ultimele zile unui atac fără precedent, relatează site-ul Unimedia.

Eduard Harunjen a trimis un mesaj prin care si-a anuntat demisia din functie. Fostul Procuror spune ca institutia pe care a condus-o a fost supusa in ultimele zile unui atac fara precedent si spera ca gestul sau ,,sa opreasca atacurile furibunde asupra institutiei, procurorii sa fie lasati sa lucreze, sa poata finaliza dosarele la care lucreaza, inclusiv cele de rasunet, care ii vizeaza pe unii din zona politicului".

Harunjen critica dur hotararea Parlamentului si spune ca pleaca ,,intru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotararea de marti a Parlamentului, una evident ilegala si anticonstitutionala, dar si pentru a proteja imaginea Procuraturii Generale si munca intregului corp de procurori, imi anunt demisia in temeiul literei a) alineatul 1) articolul 58 al legii Nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratura".

Sursa : www.mediafax.ro