05 iun 2018 - Procurori

Procurorul Felix Banila, despre protocoale cu SRI: Nu am inteles de ce au fost secretizate. Exclud sa semnez unele noi

Procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, a declarat, marţi, fiind întrebat despre protocoalele semnate cu SRI, că nu înţelege de ce acestea au fost secretizate, precizând că nu intenţionează să semneze alte astfel de documente.

"In ceea ce priveste protocoalele, eu nu am avut nicio atributiune, eu am fost o veriga in Ministerul Public. Ca opinie, persoanal, eu nu am inteles de ce au fost secretizate pentru ca practic nu se face altceva decat sa se puna pe hartie o metodologie deja existenta", a declarat Felix Banila, la audierea in sedinta Sectiei pentru procurori a CSM.

Solicitat sa spuna daca mai are de gand sa semneze unele protocoale noi cu serviciile de informatii, Banila a raspuns: "Nu, exclus asa ceva".

Saptamana trecuta, SRI anunta ca directorul SRI, Eduard Hellvig, a demarat procedura de desecretizare a protocolului de cooperare dintre Serviciul Roman de Informatii (SRI), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), semnat in anul 2009. Serviciul preciza ca a trimis deja documentele pentru a fi consultate si validate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa : www.mediafax.ro