10 ian 2019 - Procurori

Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare, este procurorul care a obtinut a obtinut cel mai mare punctaj la interviul pentru sefia Sectiei de ancheta a magistratilor

Adjunctul Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a obţinut, la interviul susţinut pentru şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor, cel mai mare punctaj, de 9.33, în vreme ce contracandidata sa, Florena Sterschi, a obţinut 8,33. Plenul CSM urmează să confirme numirea lui Stan la şefia Secţiei.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa confirme numirea lui Gheorghe Stan la sefia Setiei de anchetare a magistratilor. Stan a obtinut punctajul 9.33, in vreme ce Florena Sterschi a obtinut 8,33.

Inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, a sustinut, joi, in interviul sustinut pentru sefia Sectiei de ancheta a magistratilor, ca printre amenintarile la adresa acestei unitati a identificat anumite campanii de presa, dar si frecventa ridicata a modificarilor legislative.

"In ceea ce priveste planul meu managerial pentru aceasta functie, am identificat premise pozitive si negative ale infiintarii acestei sectii. Printre premisele pozitive, am identificat un efort de protectie a independentei magistratilor care e o garantie oferita de scoaterea acestei sectii de sub orice influenta exterioara a sistemului judiciar. Existenta unui cadru legislativ care permite desfasurarea separata a activitatii de urmarire penala, a activitatilor savarsite de magistrati si existenta unui ansamblu profesional cu experienta vasta si pregatita care reprezinta premisele unei faze solide de selectie a procurorilor care urmeaza sa-si desfasoare activitatea in aceasta sectie", a declarat Gheorghe Stan.

Inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, si procurorul Florena Esther Sterschi au sustinut, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru functia de sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului General.

Florea Esther Sterschi este cea care asigura actualmente interimatul la conducerea sectiei. Sectia pentru anchetarea magistratilor si-a inceput activitatea pe 23 octombrie 2018, avand competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, si a preluat dosarele care ii vizeaza pe magistrati aflate in lucru la DNA si la alte parchete.

Sursa : www.mediafax.ro