10 iul 2019 - Procurori

Procurorul care a luat-o cu forta pe Sorina, la CSM. Sectia pentru procurori discuta suspendarea sa din functie

Secţia pentru procurori în materie disciplinară discută, miercuri, suspendarea din funcţie a Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia adoptivă. Procurorul s-a prezentat miercuri la sediul CSM.

Procurorul Maria Piturca s-a prezentat, miercuri, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde la ora 10.30 este programata sedinta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara, care discuta suspendarea sa din functie.

Pe 2 iulie, Inspectia Judiciara anunta ca a inceput cercetarea disciplinara fata de procurorul Maria Piturca, care a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti, si ca propune suspendarea sa pana la finalizarea anchetei. Piturca este cercetata pentru manifestari ce dauneaza prestigiului justitiei.

"Exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in ,,manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu" si respectiv ,,exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni", se arata intr-un comunicat de presa al Inspectiei Judiciare.

Procurorul Maria Piturca, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetitei de 8 ani din Mehedinti, a sustinut ca nu a tras de copil in timpul interventiei si ca a incercat sa o ia in brate. ,,Nu am tras de copil. Am incercat sa nu apas, sa nu ... Am incercat sa-l iau in brate. Am reusit sa o iau in brate si am dus-o in brate la tata. Nu s-a mai filmat. Si ea va fi oricum examinata fizic si vom vedea daca are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a inceta starea de detinere ilegala a acestui copil", a spus Maria Piturca.

Fetita a fost luata cu mascatii din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce a fost infiata de o familie din America.

Sursa : www.mediafax.ro