14 mar 2023 - Procurori

Procurorii ucraineni au inregistrat peste 71.000 de crime de razboi comise de rusi

Procurorii ucraineni au declarat că au înregistrat peste 71.000 de crime de război comise de ruşi în Ucraina.

,,In aceasta dimineata, in ultimul an au fost inregistrate 71.147 de crime de razboi", a declarat Iuri Belousov, seful Departamentului pentru Combaterea Crimelor Savarsite in Conditii de Conflict Armat din cadrul Parchetului General, citat de Ukrinform.

Potrivit lui Belousov, Procuratura a depus o plangeri impotriva a 293 de rusi. ,,Acestia sunt oameni pe care i-am identificat si pe care i-am gasit implicati in comiterea de crime de razboi", variind ,,de la atacuri asupra structurilor civile la violenta sexuala, crima, tortura si alte tipuri".

Oficialul a spus ca un numar de cazuri comise impotriva a 105 persoane au fost trimise in judecata si 29 de condamnari pentru crime de razboi au fost deja pronuntate.

,,Cel mai mare numar de crime de razboi implica distrugerea unor tinte civile de diferite tipuri". Potrivit datelor Procuraturii Generale, intr-un an de razboi,, Rusia a distrus sau avariat prin atacuri tintite peste 81.000 de structuri civile: peste 62.000 de cladiri rezidentiale, peste 2.300 de institutii de invatamant si peste 450 de structuri sanitare.

Sursa : www.mediafax.ro