15 iul 2021 - Procurori

Procurorii militari au deschis dosar penal dupa aterizarea fortata a elicopterului militar in Piata Charles de Gaulle

Procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal, după aterizarea forţată a elicopterului militar American Black Hawk în Piaţa Charles de Gaulle, din Bucureşti.

,,Am fost sesizati cu privire la acest eveniment, astfel incat s-a deschis o cauza penala in care se fac cercetari cu privire la cele intamplate. Cel mai probabil, va fi o incadrare 349 - 350 Cod Penal - neluarea si nerespectarea masurilor privind siguranta si securtatea in munca, dar este doar o estimare", a declarat colonelul magistrat Florin Bobin, procuror militar.

care participa la un exercitiu militar a aterizat de urgenta joi in Piata Charles de Gaulle din Capitala. Mai multi stalpi din zona au fost afectati.

Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pana, seful Statului Major al Fortelor Aeriene din Romania, iar anuntul a fost facut de generalul de brigada Constantin Spinu, seful Directiei Informare si Relatii Publice din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolari ale aeronavelor de Ziua Aviatiei.

Ceremonia se va tine prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Sursa : www.mediafax.ro