11 mai 2021 - Procurori

Procurorii ii cer lui Mark Zuckerberg sa renunte la Instagram Kids

44 de procurori generali din Statele Unite sustin campania "Copilarie fara reclame". In acest sens, i-au trimis o scrisoare catre Mark Zuckerberg in care i-au cerut acestuia sa renunte la aplicatia Instagram Kids.

Anuntul acestei versiuni a aplicatiei Instagram a fost facut la inceputul lunii martie si atunci problema se punea intr-un fel in care facebook era acuzat ca nu ia suficiente masuri pentru a prevenii inscrierea pe platforma a copiilor sub 13 ani.

Josh Golin, directorul campaniei "Copilarie fara reclame" spune ca ,,Facebook se confrunta cu o alegere critica: vor merge inainte cu planul lor prost conceput de a prinde copii mici sau vor asculta vocile parintilor, expertilor, avocatilor, parlamentarilor si autoritatilor de reglementare care le spun ca o aplicatie ca Instagram pentru copii va submina dezvoltarea sanatoasa a copiilor mici si dreptul la viata privata?".

In acest timp, Zuckerberg isi continua politica de expansiune.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook Inc, a anuntat recent ca aceasta companie intentioneaza sa lanseze mai multe produse si functii audio, care vor permite cautarile si difuzarile de podcast-uri, informeaza Reuters.

Mark Zuckerberg a dezvaluit ca Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, va lansa in lunile urmatoare o serie de functii audio, inclusiv clipuri audio in format scurt, denumite "Soundbites", pentru a ii incuraja pe utilizatori sa descopere si sa asculte podcast-uri.

Mark Zuckerberg a mai spus, intr-un interviu acordat pe platforma Discord lui Casey Newton, editorul newsletterului Platformer, ca reteaua de socializare Facebook va explora si posibilitatea lansarii unor camere audio live.

Dezvoltarea rapida in ultimul an a aplicatiei Clubhouse a demonstrat potentialul pe care il detin serviciile de chat audio, in special in perioada in care majoritatea oamenilor din lume au ramas in locuintele lor pe durata pandemiei de COVID-19.

Prin noua sa initiativa, Facebook se alatura astfel unei serii de companii specializate in retele de socializare care au anuntat in ultimele luni lansarea unor functii audio.

Twitter Inc testeaza la randul ei functia audio live "Spaces", care ar putea sa devina disponibila pentru toti utilizatorii acestei retele de microblogging pana la sfarsitul lunii aprilie.

In cadrul aceluiasi anunt de luni, Mark Zuckerberg a dezvaluit, totodata, faptul ca Facebook colaboreaza cu Spotify Technology pentru ca distribuirea de continuturi sa devina mai usoara pentru muzicieni si pentru ascultatorii acestui serviciu de streaming muzical.

Sursa : www.mediafax.ro