20 oct 2022 - Procurori

Procurorii elvetieni fac apel impotriva achitarii lui Blatter si Platini

Procurorii federali elveţieni au anunţat joi că au depus un apel pentru a anula achitările fostului preşedinte al FIFA Sepp Blatter şi a marelui fotbalist francez Michel Platini pentru acuzaţii de corupţie.

Curtea penala federala elvetiana ii achitase pe cei doi in iulie, dupa o ancheta de sapte ani in care ambii au fost exclusi din sport.

Judecatorul a declarat ca relatarile celor doi privind un "gentlemen's agreement" prin care FIFA i-a platit lui Platini 2 milioane de franci elvetieni (1,99 milioane de dolari) pentru consultanta sunt credibile si ca exista indoieli serioase cu privire la acuzatia acuzarii ca ar fi fost vorba de o plata frauduloasa.

Procurorii declarasera la momentul respectiv ca vor examina verdictul scris inainte de a decide daca vor face apel impotriva celor doi, care au fost candva printre cele mai puternice figuri din fotbalul mondial si care au negat ca au comis vreo infractiune.

"Confirmam ca Biroul Procurorului General al Elvetiei a depus un apel la Camera de Apel a Tribunalului Penal Federal in termenul legal ... si a solicitat ca hotararea in prima instanta sa fie anulata in intregime", a declarat OAG, confirmand un raport al ziarului Neue Zuercher Zeitung.

Acesta a refuzat sa faca alte comentarii.

Sursa : www.mediafax.ro