01 oct 2020 - Procurori

Procurorii deschid al doilea dosar penal in cazul scandalului electoral de la Sectorul 1

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au fost inregistrate doua cauze penale care au legatura cu desfasurarea alegerilor locale in Sectorul 1 al Capitalei.

Primul dosar a fost deschis luni, dupa apelul la 112 si are ca obiect savarsirea infractiunii de falsificare a documentelor si evidentelor electorale.

Al doilea dosar a fost inregistrat joi, cand procurorii s-au autosesizat dupa aparitia imaginilor video. In acest dosar se fac cercetari pentru tentativa la falsificarea documentelor si evidentelor electorale.

Ambele cauze sunt cercetate in rem.

Clotidle Armand a transmis, joi, in legatura cu imaginile in care apar persoane in incaperea in care erau depozitate voturile, ca aceasta a fost desigilata la cererea presedintelui Biroului Electoral Sector 1 si s-a intocmit, de fiecare data, un proces verbal. .

n cadrul alegerilor locale din acest an, unii candidati la fotoliul de primar de sector au cerut renumararea voturilor. Este cazul sectorului 1 si sectorului 5. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut renumararea voturilor si sustine ca a castigat un nou mandat: ,,Am in plus 200 de voturi fata de Clotilde Armand".

La randul sau, Clotilde Armand a chemat politia la Biroul Electoral din Sectorul 1, acuzand o tentativa de frauda electorala. Raspunsul lui Barna legat de renumararea voturilor:

,,La Sectorul 1 am prins PSD furand" ,,Mai sunt 10-11 sectii de validat. Sper si imi doresc ca pana la sfarsitul acestei seri sa avem si acest sector inchis, din care PSD sa da greu dus", spune Dan Barna dupa ce a fost la sediul biroului electoral din Sectorul 1 al Capitalei. Primarul in functie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut marti Biroului Electoral Central renumararea voturilor.

Candidatul PMP la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, senatorul Lucian Iliescu, cere in Sectorul 5, acuzand fraude: ,,Renumararea voturilor nu rezolva nimic! In cel mai rau caz arata in plus hotia acestor alegeri".

,,Alegerile in Sectorul 5 trebuie anulate si organizat un nou scrutin electoral. Renumararea voturilor nu rezolva nimic! In cel mai rau caz arata in plus hotia acestor alegeri", scrie pe Facebook Lucian Iliescu. El aminteste ca a cerut oficial Ministerului de Interne in data de 25 septembrie sa previna traficarea voturilor.

Sursa : www.mediafax.ro