13 iun 2018 - Procurori

Procurorii CSM RESPING o actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare impotriva lui KOVESI

Secţia pentru procurori a CSM a respins, miercuri, o acţiune disciplinară demarată de către Inspecţia Judiciară împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au precizat reprezentanţii Consiliului. Decizia Secţiei poate fi contestată de Inspecţie la instanţa supremă.

Sectia pentru procurori a CSM a decis sa respinga actiunea disciplinara deschisa de Inspectia Judiciara impotriva sefei DNA. Este vorba despre cauza in care Laura Codruta Kovesi a fost cercetata pentru ca ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat intr-o stare vadita de incompatibilitate.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata de catre reprezentantii Inspectiei Judiciare la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Laura Codruta Kovesi a ajuns, miercuri dimineata, la sediul CSM, pentru a fi audiata in sedinta Sectiei pentru procurori in legatura cu o alta actiune disciplinara demarata de Inspectia Judiciara impotriva ei referitoare la neprezentarea la comisia parlamentara de ancheta.

Audierea s-a incheiat dupa aproape doua ore. Procurorul-sef DNA a fost intrebat la plecare daca-si da demisia in contextul deciziei CCR, aceasta raspunzand "La revedere!".

"La revedere. Nu am alte comentarii de facut. Va multumesc", au fost singurele comentarii facute de Laura Codruta Kovesi la intrebarile jurnalistilor, care au vrut sa stie daca procurorul-sef DNA isi da demisia in conditiile in care Curtea Constitutionala a stipulat ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa emita decretul de revocare in cazul acesta.

Sursa : www.gandul.info