03 iun 2021 - Procurori

Procurorii cer 30 de ani pentru Chauvin in cazul uciderii lui Floyd. Avocatii apararii cauta sa obtina probatiunea inculpatului

Procurorii solicita o condamnare de 30 de ani pentru fostul ofiter de politie din Minneapolis, acuzat de crima in cazul mortii lui George Floyd. Insa avocatii apararii se lupta pentru a obtine probatiunea lui Derek Chauvin, care in opinia lor si-ar fi ispasit deja pedeapsa si avand in vedere circumstantele, merita reabilitat.

Chauvin este programat sa fie condamnat pe 25 iunie dupa ce a acuzat pentru crima. Judecatorul Peter Cahill a decis anterior ca au existat factori agravanti in moartea lui Floyd. Acest lucru ii confera puterea de a-l condamna pe Chauvin peste limita recomandata de liniile directoare de stat, care depasesc 15 ani.

Procurorii au declarat ca actiunile lui Chauvin au fost flagrante si militeaza pentru o pedeapsa de cel putin 30 de ani. Ei au motivat decizia prin felul in care situatia creata a impactat comunitatea si a creat un val fara precedent de violenta la nivelul intregii natiuni.

,,Nicio sentinta nu poate anula moartea domnului Floyd si nici o sentinta nu poate anula trauma declansata de actiunile inculpatului. Dar sentinta impusa de Curte trebuie sa arate ca nimeni nu este mai presus de lege si nimeni nu se afla sub aceasta ", au declarat procurorii.

Avocatul apararii Eric Nelson pledeaza in favoarea obtinerii probatiunii in cazul clientului sau. Varsta lui Chauvin, lipsa cazierului judiciar si sprijinul din partea obtinut din partea apropiatilor care au depus marturie in favoarea fostului politist sunt factorii pe care avocatul mizeaza pentru a obtine o sentinta mai blanda.

Nelson afirma ca domnul Chauvin, in varsta de 45 de ani, este produsul unui sistem ,,stricat" si drept urmare nu ar merita sa fie condamnat la o sentinta cu executare, ci reabilitat in societate, .

Sursa : www.mediafax.ro