06 ian 2021 - Procurori

Procurorii au inceput urmarirea penala in cazul Alexandru Cumpanasu -TikTok. Acuzatia este de instigare la ura

Procurorii bucuresteni au dispus inceperea urmaririi penale in rem in cazul Cumpanasu -TikTok. Potrivit unui anunt oficial, pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti a fost inregistrat miercuri un dosar penal, ca urmare a sesizarii din oficiu a organelor de politie, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de incitarea la ura sau discriminare.

Procurorii anunta ca in fapt, s-a retinut ca in spatiul public au aparut o serie de postari si materiale video prin care o persoana care domiciliaza pe raza Sectiei 16 Politie, prin mesajele transmise a incitat publicul la ura fata de o anumita categorie de persoane, in speta cadre didactice.

In prezent, cercetarile sunt efectuate de lucratorii Sectiei 16 Politie, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, cauza fiind in faza administrarii probatoriului.

Surse apropiate anchetei au anuntat inca de marti ca Politia Capitalei face verificari in legatura cu activitatea lui Alexandru Cumpanasu pe Tik Tok,.Verificarile se fac pentru a vedea daca este sau nu cazul de o ancheta deschisa, au spus marti sursele citate.

Contul ,,proful online", administrat de Alexandru Cumpanasu, este urmarit de sute de mii de elevi din Romania. Pe contul de TikTok profesorii sunt aratati cu degetul si prezentati ca adversari ai elevilor. Mai multe persoane au sesizat ca postarile si interactiunea lui Cumpanasu cu elevii sunt mai mult decat deplasate.

De altfel, deputatul PNL Pavel Popescu l-a criticat dur pe Alexandru Cumpanasu pentru contul si postarile sale de pe TikTok, care influenteaza peste 500.000 de elevi, zilnic: ,,Un descreierat care instiga la ura, abandon scolar si care in mod indirect le face avansuri elevelor minore in discutiile publice cu ele, in vazul nostru, al tuturor".

Sursa : www.mediafax.ro