10 oct 2019 - Procurori

Procurorii anticoruptie din Republica Moldova au cerut mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut joi emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunţat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, citat de Unimedia.

Cererea va fi analizata tot joi de catre Judecatoria Chisinau.

Viorel Morari a anuntat ca cererea a fost depusa intr-un dosar de spalare de bani si a mai informat ca o persoana implicata in acest dosar a fost deja arestata preventiv pentru complicitate la infractiunea de spalare de bani. De asemenea, procurorii au cerut mandat de arestare si pe numele unei a treia persoane implicate in acest caz.

,,Potrivit materialelor cauzei, pe parcursul anilor 2013-2015, Vladimir Plahotniuc a creat o schema infractionala cu scopul convertirii, transferului, dobandirii, detinerii si utilizarii unor bunuri despre care stia cu certitudine ca ele constituie venituri ilicite", a informat Procuratura Anticoruptie prin intermediul unui comunicat.

Unimedia noteaza ca in cazul in care persoanele implicate in dosar vor fi gasite vinovate, ele risca o pedeapsa cuprinsa intre cinci si zece ani de inchisoare.

Sursa : www.mediafax.ro