08 ian 2023 - Procurori

Procurorii americani lanseaza un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

Guvernul Statelor Unite a lansat un site web pentru ca victimele presupusei fraude a fondatorului bursei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, să poată comunica cu autorităţile de aplicare a legii, scrie Reuters.

Printr-un ordin emis vineri seara tarziu, judecatorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a autorizat procurorii federali sa foloseasca site-ul web pentru a nu fi nevoiti sa contacteze victimele in mod individual.

FTX ar putea datora bani la mai mult de 1 milion de persoane, ceea ce face dificila contactarea fiecaruia, au declarat procurorii.

Legea federala le cere procurorilor sa contacteze posibilele victime ale infractiunilor pentru a le informa cu privire la drepturile lor, inclusiv de a obtine despagubiri, de a fi audiate in instanta si de a fi protejate de inculpati.

"Daca credeti ca este posibil sa fi fost victima unei fraude comise de Samuel Bankman-Fried, A/K/A/'SBF', va rugam sa contactati coordonatorul victimelor/martorilor de la biroul procurorului Statelor Unite", se arata pe site-ul web.

Bankman-Fried, in varsta de 30 de ani, a pledat nevinovat la opt capete de acuzare pentru frauda electronica si conspiratie in legatura cu prabusirea FTX din noiembrie.

Procurorii au declarat ca acesta a furat miliarde de dolari din depozitele clientilor FTX pentru a plati datoriile fondului sau de acoperire, Alameda Research, si a mintit investitorii cu privire la situatia financiara a FTX.

El a recunoscut deficientele de gestionare a riscurilor, dar a declarat ca nu se considera responsabil din punct de vedere penal.

Sursa : www.mediafax.ro