11 mai 2022 - Procurori

Procuror antimafia, asasinat pe plaja in timp ce se afla in luna de miere

Un cunoscut procuror antimafia din Paraguay a fost ucis în Columbia, în timp ce se afla în luna de miere. Soţia sa anunţase cu câteva ore înainte că este însărcinată, anunţă BBC.

Un inalt procuror paraguayan, care a luptat impotriva crimei organizate in tara sa natala, a fost impuscat mortal in timpul lunii de miere in Columbia.

Marcelo Pecci se afla pe o plaja de pe insula Baru cand a fost ucis de doi barbati inarmati.

Cu cateva ore inainte de impuscaturi, sotia lui Pecci anuntase pe Instagram ca este insarcinata.

Presedintele paraguayan Mario Abdo Benitez a descris impuscaturile ca fiind o ,,crima lasa".

Sotia sa, jurnalista Claudia Aguilera, a declarat ca au fost abordati de doi barbati pe o plaja privata. Ea a mai spus ca sotul sau nu a primit nicio amenintare.

,,Doi barbati l-au atacat pe Marcelo. Au venit cu o barca mica, sau cu un jet ski, adevarul este ca nu am vazut bine", a declarat Aguilera pentru ziarul El Tiempo.

Unul dintre agresori a coborat si ,,fara sa spuna nimic l-a impuscat pe Marcelo de doua ori, un (glont) l-a lovit in fata si altul in spate", a spus ea.

Seful politiei columbiene si anchetatorii din Paraguay s-au deplasat la locul crimei.

Oficiali din Statele Unite vor ajuta si ei la ancheta, a declarat seful politiei nationale din Columbia, generalul Jorge Luis Vargas.

Pecci era specializat in crima organizata, trafic de droguri, spalare de bani si finantare a terorismului.

In 2020, el a lucrat la un caz impotriva fostului fotbalist brazilian Ronaldinho, care a fost arestat in timp ce incerca sa intre in Paraguay cu un pasaport fals.

Sursa : www.mediafax.ro