23 sep 2021 - Procurori

Perchezitii ale procurorilor la institutii publice din Iasi. Este vizat Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean

Procurorii au descis astazi dimineata la mai multe locatii din Iasi, printre care si la sediul Consiliului Judetean. Ar fi vizat presedintele acestei institutii, Costel Alexe.

Surse locale sustin ca biroului presedintelui CJ a fost baricadat pentru cateva ore si nimeni nu are acces in zona, in afara de organele de ancheta.

Procurorii mentioneaza ca vizeaza fapte de coruptie savarsite in perioada februarie - august 2021. Comunicatul DNA: ,,Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in perioada februarie - august 2021. In cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in patru locatii situate pe raza judetului Iasi, din care trei la sediul unor institutii publice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi si Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare".

Costel Alexe se afla deja cuprins in Dosarul ,,Tabla", implicat pe persoana fizica, prin sotia sa si prin firma familiei, fara legatura cu Consiliul Judetean.

Sursa : www.mediafax.ro