10 mar 2023 - Procurori

Patru traficanti de droguri de mare risc din Iasi, Suceava si Cluj, retinuti de procurori. Averea gasita la perchezitii

La percheziţiile imobiliare procurorii au găsit canabis, doze de substanţe psihoactive noi, un pistol airsoft, cântare de precizie, telefoane mobile şi 13.000 de lei.

,,La datele de 09 si 10.03.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru o durata de 24 ore a patru inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc si efectuarea de operatiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fara a detine autorizatie. In cauza s-a retinut faptul ca, in perioada octombrie 2022 - martie 2023, cei patru inculpati, din judetele Iasi, Suceava si Cluj, au comercializat, in repetate randuri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 si heroina) si substante susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substante de pe raza acestor judete. De asemenea, inculpatii, parte dintre acestia condamnati anterior la pedepse privative de libertate, in prezent liberati conditionat, au aprovizionat cu substante psihoactive (ADB-BUTINACA) si droguri de mare risc (JWH 210) detinutii incarcerati in penitenciarele din Bucuresti si Botosani", anunta DIICOT.

Cu ocazia celor noua perchezitii domiciliare efectuate joi in judetele Iasi, Suceava si Cluj, au fost identificate si ridicate 100 grame de canabis, 90 doze - aproximativ 80 de grame - de substante psihoactive noi (3 CMC), cinci coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanta vegetala impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, patru cantare de precizie pe care s-au gasit urme de droguri, 10 telefoane mobile si suma de 13.000 lei.

,,In cursul zilei de astazi (vineri - n.r.) urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Iasi cu propunerea de arestare preventiva a celor 4 inculpati", se mentioneaza in finalul comunicatului.

Sursa : www.mediafax.ro