03 sep 2021 - Procurori

Ministerul Justitiei anunta oficial ca procedura de selectie a procurorilor de rang inalt a fost suspendata

Ceea ce a spus ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, s-a confirmat şi oficial: procedura de selecţie a procurorilor de rang înalt a fost suspendată pe perioada mandatului interimar.

Anuntul privind suspendarea procedurii de selectie a procurorilor sefi ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie si Directia Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a fost transmis, vineri, de Ministerul Justitiei.

,,Procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire pentru ocuparea unor functii de conducere vacante, declansata la data de 28 iulie 2021, se suspenda pe perioada interimatului functiei de ministru al justitiei", au transmis reprezentantii Ministerului Justitiei.

Oprirea procedurii de selectie a procurorilor de rang inalt, ca prima masura in interimatul la Ministerul Justitiei, reprezinta dovada cea mai clara ca aceasta a fost miza principala a remanierii, afirma fostul ministru al Justitiei, , revocat miercuri seara din functie.

Sursa : www.mediafax.ro