05 dec 2018 - Procurori

Legatura dintre furtul de carburanti si MOARTEA oamenilor. Cazul ambulantierilor din Corabia. Ce verifica procurorii

Cercetările în cazul ambulanţierilor din Corabia acuzaţi că au furat combustibil au fost extinse, procurorii cercetând dacă în perioada în care s-au înregistrat furturile au murit oameni, în condiţiile în care ambulanţele ar fi circulat mai încet pentru a face economie de combustibil.

Reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca cercetarile pentru ucidere din culpa in dosarul furtului de combustibil se fac in rem, fara sa fie vorba deocamdata despre vreo urmarire penala.

"Deci cercetarile se efectueaza numai in cauza si dupa aceea, in functie de probatoriul administrat, vom aprecia daca exista legatura de cauzalitate intre activitatea infractionala a inculpatilor si cele opt decese inregistrate in perioada de referinta. In perioada in care exista indicii ca au sustras diferite cantitati de motorina", au spus procurorii.

Potrivit expertizei tehnice auto, ambulantierii au condus cu viteza mai mica pentru a reduce consumul.

"In urma probatoriului se va vedea daca exista legatura de cauzalitate intre activitatea infractionala si decesul celor opt persoane care a intervenit in perioada de referinta", precizeaza procurorii.

Magistratii au luat masura controlului judiciar fata de 13 dintre ambulantieri, acestora fiindu-le interzisa si exercitarea profesiei pe o perioada de 60 de zile. Activitatea serviciului de ambulanta nu este, insa, afectata.

"Nu este afectata activitatea absolut deloc de masura judiciara. Inca de ieri (marti - n.r.) am suplinit turele la Corabia, respectand graficul. Graficul a fost respectat in totalitate, cu conducatori auto, de la substatiile din imprejurimi: Caracal si Slatina. Astazi am completat graficul si pentru turele de zi si asa le completam pana la sfarsitul lunii, inclusiv in ianuarie. Activitatea de urgenta prespitaliceasca nu este influentata de aceasta masura absolut deloc", au declarat reprezentantii SAJ Olt.

13 ambulantieri din Corabia, judetul Olt, au fost pusi sub control judiciar, marti, acestia fiind cercetati pentru delapidare, fals si uz de fals, dupa ce ar fi furat, in mod repetat, combustibil din cota alocata lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul institutiei.

In luna august, politistii din judetul Olt au facut 17 perchezitii la sediul Ambulantei si la locuintele mai multor persoane banuite ca, in perioada 2015-2018, si-ar fi insusit, in mod repetat, combustibil din cota alocata lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul institutiei.

Sursa : www.mediafax.ro