26 mar 2019 - Procurori

Lazar anunta ca si-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general: Am mers la cabinetul ministrului, bineinteles

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunţat că şi-a depus marţi, la Ministerul Justiţiei, candidatura pentru un nou mandat la şefia Parchetului General, în contextul în care funcţia rămâne vacantă începând cu data de 28 aprilie. Lazăr şi-a depus dosarul direct la cabinetul lui Tudorel Toader.

,,In urma cu jumatate de ora am depus-o (candidatura, n.r.). Am mers la cabinetul ministrului, bineinteles", a declarat procurorul general, Augustin Lazar, la sediul CSM.

Augustin Lazar a anuntat din 18 martie ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Romaniei, in contextul organizarii, de catre Ministerul Justitiei, a concursului pentru numirea in aceasta functie, chiar daca Tudorel Toader a cerut revocarea lui.

Ministerul Justitiei a declansat procedura de selectie pentru numirea unui nou procuror general al PICCJ, functie care va deveni vacanta in data de 28 aprilie, cand se va incheia mandatul lui Augustin Lazar. Procedura se desfasoara intre 13 martie si 5 aprilie.

Mandatul actualului procuror general, Augustin Lazar, se incheie in data de 28 aprilie, potrivit CV-ului sau. Insa, Tudorel Toader a declansat procedura de revocare a lui Lazar din functie in 24 octombrie 2018. Intre timp, Augustin Lazar a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din functie declansata de ministrul Justitiei, cerere care inca se judeca.

Sectia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general. Cererea de revocare a ajuns totusi la Klaus Iohannis, care a anuntat, in luna ianuarie 2019, ca nu il va revoca pe procuror, desi Toader a transmis de mai multe ori documentele prin care a cerut inlaturarea lui Lazar din functie.

Sursa : www.mediafax.ro