26 feb 2019 - Procurori

Laura Vicol rabufneste din cauza grevei procurorilor: „De onoare si bun simt ati auzit?”

Avocata Laura Vicol (foto), din Baroul Bucuresti, a avut o reactie dura marti, 26 februarie 2019, din cauza grevei mascate declansate in mai multe parchete din tara – inclusiv in DIICOT – in semn de protest fata de OUG 7/2019 care modifica legile justitiei (click aici pentru a citi).

Mai precis, Laura Vicol avertizeaza ca, in ultima instanta, cei care au de suferit sunt justitiabilii, care isi vad astfel blocate procesele. Cele mai grave situatii sunt cele ale dosarelor aflate inca in faza de urmarire penala si unde exista propuneri de clasare.

Nici ministrul Justitiei Tudorel Toader nu scapa de revolta Laurei Vicol, avocata

avertizand ca acesta trebuie sa demisioneze daca nu este in stare sa deblocheze situatia creata prin grevele mascate ale procurorilor.

Totodata, in opinia avocatei Vicol, in spatele grevelor mascate nu s-ar afla nimic altceva decat disperarea unor procurori ca s-ar putea alege cu dosare penale la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).

Mesajul integral de pe Facebook al avocatei Laura Vicol:

„Santaj ordinar, pumn in gura, asa numesc eu, cu toata dragostea, masiva activitate de blocare a instantelor de judecata de catre procurori. Mi se pare inadmisibil sa vin de la 8.20 sa studiez dosarul de urmarire penala care nu fusese trimis la termenul anterior (pentru ca ei pot tergiversa oricand fara sa fie sanctionati) si sa gasesc in dosar o noua cerere depusa azi prin care suntem anuntati ca majestatile lor procurorii sunt in greva si participa doar in cauze urgente (clientul meu nu se califica pentru urgenta, ce conteaza ca are 4 propuneri de clasare din partea organului judiciar, dosar din 22.12.2017 si tot probatoriul administrat si readministrat de 4 ori).

Sec si la obiect.

De banderola alba, de onoare si bun simt ati auzit?

Si tot circul asta pentru Sectia care va poate ancheta pentru toate abuzurile pe care le faceti, Sectie pe gatul careia nu puteti pune bocancul vostru plin de mizeria pe care ati improscat-o in justitie...

Daca si acum cedati, stimate domnule ministru al justitiei, stimat guvern, poate ar fi cazul sa va retrageti cu totii, macar sa stim oficial cum stam, cu capul plecat, gura inchisa si in pozitia de drepti”.

Sursa : www.juri.ro